söndag 6 juni 2010

Medveten konsument

I går var det en härlig och insprerande dag. Jag var i Karlskrona på kurs som handlade om att bli medveten om vad man stoppar i sig och ev andra. Vi fick också en del goda recept och en härlig vegetarisk buffè. Vi fick lära oss att grodda utan att det börja ruttna innan det är klart. För er som känner igen detta, kan orsaken vara att man tippar burkaen helt upp och ner efter att man sköljt med vatten. Istället ska man låta burken stå snett upp och ner (på diskställ) så släpper man in luft och vattnet rinner ut igen. Kokusolja är ett bra fett att steka I
FÖR ATT ÖKA NÄRINGSVÄRDET PÅ MATEN KAN DU: Grodda, mjölksyra grönsaker, kombinera maten rätt, se till att matsmältningen är bra och utsöndringsorganen fungerar (lymfsystem, njurar, hud och tarm).
HUR SKYDDA SIG MOT MILJÖGIFTER: Använd KRAV odlade prod, Inga gifter i och omkring ditt hus, avföring varje dag, torrbostning av huden, drick rent vatten, ät mat som stärker din kropp, använd antioxidanter vit A,C,E,Zink, Selen. Persilja är en stark antioxidant.
Kommer med mer recept senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar